Rukomet
36

Bosna pobjedom nad Gračanicom okončala jesenji dio prvenstva

Klix.ba
Rukometaši Bosne su pobjedom protiv Gračanice rezultatom 32:29 okončali jesenji dio prvenstva u Premijer ligi BiH.

Veći dio susreta igralo se gol za gol, ali velika želja Studenata za pobjedom je ipak prevagnula.

Prvo poluvrijeme utakmice je obilježila izuzetno brza i dinamična igra oba tima i velike tenzije na terenu. Najveću prednost, od 2 gola razlike, su u jednom trenutku imali gosti iz Gračanice, ali su Studenti uspjeli izjednačiti, te se na odmor otišlo rezultatom 14:14.

Ni u nastavku susreta nijedna ekipa nije uspjela doći do značajnije prednosti.

Kako je vrijeme odmicalo, igralo se sve agresivnije, da bi zadnjih 10 minuta donijelo pravu dramu. Bosna je imala dva igrača manje i rezultatski zaostatak od minus dva, ali nošeni velikom podrškom sa tribina, uz fenomenalne odbrane golmana Cvetkovskog, Studenti dolaze do izjednačenja, a potom i do preokreta, da bi konačan rezultat glasio 32:29.

Najefikasniji igrač u redovima Bosne je bio Smajilbegović sa 10 postignutih pogodaka, dok je Burnazović dodao 6, a kod gostiju su Sumbić i Ilić postigli po 8 pogodaka.

Za Bosnu je ovo bila peta pobjeda u sezoni, čime je sarajevski klub pobjegao iz opasne zone. Ipak, još veća pobjeda RK Bosna je činjenica da je klub, uprkos svim nedaćama koje su ga zadesile pred početak sezone, opstao, te je stvorena snažna podloga da se sačuva premijerligaški status u narednoj polusezoni i da Bosna ponovo postane simbol grada i države.

Situacija u klubu se u velikoj mjeri popravila i napreduje iz dana u dan. Sarajevska Bosna sada ima sve neophodne upravljačke strukture, ekipa se polahko kompletira, što daje nadu u bolju budućnost najuspješnijeg rukometnog kolektiva u BiH.