Rukomet
0

Bosna LO dočekuje danski Kolding

FENA
Rukometaši Bosne Lido osiguranja susretom protiv danskog Kif Koldinga naredne subote nastavljaju takmičenje na međunarodnoj sceni.

Aktuelnog prvaka BiH u subotu u Sarajevu u prvom susretu osmine finala Kupa Kupova očekuje težak zadatak protiv trećeplasirane ekipe u prvenstvu države novog evropskog prvaka.

Trener Gregor Cvijič, koji će "Studente" prvi put voditi u zvaničnoj utakmici nakon što je preuzeo ekipu prije dvadesetak dana, na pres-konferenciji je istakao, da su Danci favoriti, ali da njegov tim ukoliko pruži maksimum može ostvariti povoljan rezultat.

"Naš naredni protivnik dolazi iz zemlje u kojoj se igra vrhunski rukomet. Imaju vrhunske igrače, među kojima su osvajači evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, iskusni su, igraju već pet-šest godina zajedno, ali oni taj svoj kvalitet moraju pokazati na terenu. Naš cilj je da se prikažemo u što boljem svjetlu, da odigramo borbeno, s puno želje i pokušamo da izvučemo povoljan rezultat", kazao je Cvijič.

Utakmica Bosna Lido osigurenje - KIF Kolding igrat će se subotu u 17.00 sati u dvorani "Ramiz Salčin". Dvorana na Mojmilu za ovu priliku je preuređivana, s novim tirbinama moći će primiti 1.300 gledalaca. Susret će suditi Španci Antonio Franco i Jose Rodrigez. Revanš je na progamu 16. februara u Koldingu.