Liga prvaka
0

Bosna BH Gas poražena od Gorenja

Sarajevo-x.com
Foto: A. Berbić
Foto: A. Berbić
Gorenje – Bosna BH GAS 30-29. Naš predstavnik na nesretan način izgubio je u Sloveniji.

Naime, kod rezultata 29-29 desetak sekundi prije kraja bivši igrač „studenata“ Adnana Harmandić pogodio je prečku, ali se lopta od golmana Grahovca odbila u mrežu. Ipak, krenimo redom.

Početak je nagovijestio da će izabranici Irfana Smajlagića odigrati dobar meč. Polovinom prvog poluvremena vodili su 10-7. No, u tim trenucima domaćini prave seriju 4-0 i dolaze u vodstvo 11-10. Na odmor se otišlo sa dva gola prednosti Bosne, bilo je 17-15.

Nastavak je donio očekivan pritisak domaćih, pa su serijom 3-1 stigli do 18-18. Nakon toga igralo se gol za golom, pa je rezultat najčešće bio poravnat. Pritisak je rastao. Deset minuta prije kraja Gorenje dolazi do vodstva 26-24, ali je to trajalo svega dvije minute kada bordo tim stiže do 27-27. U tim trenucima rukometaši Bosne napravili su nekoliko tehničkih pogrešaka i propustili šansu da dođu u vodstvo. Pet minuta na semaforu je stajao pomenuti rezultat, a Slovence je u vodstvo doveo Ivan Ćupić. Više koncentracije su do kraja imali domaći koji su opisanom akcijom došli do trijumfa.