Liga prvaka
0

Bosna BH GAS dočekuje Veszprem

Sarajevo-x.com
Foto: A. Berbić
Foto: A. Berbić
Rukometaši sarajevske Bosne BH GAS danas će u okviru 6. kola (grupe “B”) Lige prvaka u Zetri ugostiti mađarski Veszprem. Bit će ovo težak ispit za izabranike Irfana Smajlagića.

Strateg bordo tima na press konferenciji koja je održana jučer apostrofirao je da je zadovoljan dosadašnjim nastupima i da je evidentan pomak u igri. Podvukao je da rezultati ne mogu doći preko noći i da se stvari odvijaju onako kako je i predviđeno.

Također je istakao da će bh. prvak učiniti sve se da se domogne četvrte pozicije u grupi, a ako se to ne desi, neće biti neuspjeh. Napomenuo je i to da posljednji rezultati konkurenata idu u prilog. Što se tiče okršaja sa Mađarima zaključeno je da je Veszpram apsolutni favorit u ovom dvoboju.

Iako je igrački kadar BH prvaka i dalje na udaru epidemije gripe koja je zavladala našom zemljom, za nadati se je da će "studenti" izgledati mnogo bolje i da će pružiti mnogo ozbiljniji otpor renomiranom suparniku nego što je to bio slučaj prije sedam dana.

Susret počinje u 17:30 sati (uz direktan prenos na FTV), sudit će ga Norvežani Kenneth Abrahamsen i Arne M. Kristiansen, dok je delegat Božidar Đurković iz Srbiije.

Tabela grupe “B”

  1. KS Vive Targi Kielce 6 4 1 1 9
  2. Veszpren 5 4 0 1 8
  1. Rhein . Neckar Löwen 5 3 2 0 8
  2. Chambery 6 1 1 4 3
  3. Gorenje Velenje 5 1 0 4 2
  4. Bosna BH GAS 5 1 0 4 2