Rukomet
0

Borac m:tel poražen od Vojvodine

Piše: B. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Rukometaši Borac m:tela doživjeli su 13. poraz u ovogodišnjem izdanju SEHA lige. Izabranici Borisa Dvoršeka poraženi su u Banjoj Luci od ekipe Vojvodine rezultatom 30:21 u 17. kolu SEHA lige.

Novosađani su nakon dosta izjednačenog prvog dijela utakmice, prelomili susret početkom druge dionice i na kraju zasluženo slavili.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i krajem petog minuta stigli do 4:0, da bi domaći golovima Smojvera i Šekarića smanjili zaostatak Banjalučana. Vojvodina prednost od dva gola razlike održava tokom prvog poluvremena i u posljednjih 10 minuta prve dionice ulazi sa prednošću 8:6.

Golovima Vujovića i Jankovića "crveno-plavi", pet minuta prije odlaska na odmor, stižu do izjednačenja (9:9). Međutim, Novosađani do kraja prvog poluvremena dižu nivo igre i stižu ponovo do dva gola prednosti (14:12).

Rukometaši Vojvodine nastavljaju u istom ritmu i u nastavku, mreža Borca se prva zatresla za +3 gostiju. Na 20 minuta do kraja utakmice, gosti boljom igrom prvi put stižu i do šest golova prednosti (20:14), a nedugo zatim i do nedostižnih 10 golova razlike (26:16).

Do kraja utakmice gosti održavaju prednost i na kraju zasluženo stižu do četvrtog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Zoran Nikolić sa šest, dok su Miloš Orbović i Nikola Arsenić postigli po jedan gol manje. Čuvar mreže gostiju, Luka Arsenić, upisao je 22 odbrane.

S druge strane, najbolji je bio Davorin Vujović sa tri gola, dok je golman Borca Damir Efendić ostvario 12 odbrana.

U narednom kolu, koje je na rasporedu 27. februara, rukometaši Borac m:tela dočekuju Nekse, dok će Vojvodina istog dana ugostiti Tatran Prešov.

Vezani članci