Dramatična završnica
0

Bizaran propust u finišu meča koštao Crnogorce, Island ih udaljio od druge faze EP-a

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometaši Crne Gore na nevjerovatan i tragičan način ostali su bez povoljnog rezultata u 2. kolu Evropskog prvenstva protiv Islanda, koji je slavio rezultatom 31:30.

Vodio je od početka utakmice Island, ali borbeni Crnogorci održavali su rezultatski priključak pa se ušlo u dramatičan finiš susreta.

Na dva minuta prije kraja Crnogorci poravnavaju na 30:30, a potom na nevjerovatan način ostaju s igračem manje jer je Crna Gora napravila nepravilnu izmjenu.

Tako je Island do kraja imao igrača viška i odmah je to iskoristio preko Kristianssona dolaze do 31:30!

Borozan je u posljednjem napadu na utakmici šutirao, ali golman Islanda je uspio zaustaviti njegov udarac i sačuvati prednost svog tima za slavlje.

Poslije dva kola Crna Gora je bez bodova, dok je Island na 3. Ako Srbija večeras savlada Mađarsku, Crna Gora će ostati bez šansi za drugu fazu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Magnusson sa 7 golova, a sjajan je kod Islanda sa 6 bio i Vidarsson. Kod Crne Gore je Borozan postigao 5 golova, a po 4 su dodali Kaluđerović i Grbović.

Velika senzacija viđena je u duelu Francuske i Švicarske u grupi A, pošto su ova dva rivala remizirala rezultatom 26:26. U isto vrijeme je Španija sa 36:24 savladala nemoćnu Rumuniju.

Tabele: