|

Bilal Šuman objavio spisak: U januaru bh. rukometaši igraju pet utakmica

Bilal Šuman objavio spisak: U januaru bh. rukometaši igraju pet utakmica
13
Klix.ba
15.12.2016. u 11:30
7
komentara
13

dijeljenja
Bilal Šuman objavio spisak: U januaru bh. rukometaši igraju pet utakmica Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 27. decembra i imat će aktivnosti do 16. januara naredne godine, a selektor Bilal Šuman za ovu akciju je pozvao 24 rukometaša.
Na spisku se nalaze: Benjamin Burić (HSG Wetzlar, Njemačka), Damir Efendić (Borac BL), Deni Serdarević (La Cean Handball, Francuska), Adi Ahmetašević (Gračanica), Tomislav Nuić (RK NEXE Našice, Hrvatska), Alen Ovčina (Antaliyaspor, Turska), Faruk Vražalić (Bešiktaš Mogaz HT, Turska), Vladimir Vranješ (Tatabanya, Mađarska), Senjamin Burić (HBC Nantes. Francuska), Muhamed Toromanović (US Creteil Handball, Francuska), Mirsad Terzić (MKB MVM Veszprem, Mađarska), Nikola Prce (KS Azoty Pulawy, Poljska), Marin Vegar (RK NEXE Našice, Hrvatska), Duško Čelica (HC Constanta, Rumunija), Marko Tarabochia (Orlean Wisla Plock, Poljska), Ivan Karačić (Maccabi Rishon, Izrael), Saša Marjanac (CSM Bucuresti, Rumunija), Mario Pavlak (RK Izviđač), Marko Panić (Chambery Savoie, Francuska), Dejan Malinović (US Creteil Handball, Francuska), Kristijan Jarak (RK Izviđač), Benjamin Čičkušić (RK Maglaj), Muhamed Zulfić (Fillipos, Grčka), Vladan Lončar (Granollers, Španija).

Selektor BiH je uglavnom pozvao provjerene snage, a najviše promjena u odnosu na posljednje utakmice bilo je na golmanskoj poziciji. Izostavljeni su Nebojša Grahovac i Mario Blažević, a uz provjerenog Benjamina Burića pozvani su Damir Efendić, Adi Ahmetašević i Deni Serdarević.

"Grahovca i Blaževića smo vidjeli i znamo koliko vrijede, pa su, u dogovoru s njima, pošteđeni ove akcije. Grahovac ima i lakšu povredu, pa neka se oporavi i odmori malo. Ovo je prilika da provjerim i druge, da napravimo testove i sa ovom trojicom novih golmana, da vidimo šta mogu. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače koji do sada nisu imali prilike vidimo na djelu i onda s najjačim snagama i što spremniji dočekamo maj i utakmice s Fincima", kazao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Okupljanje je planirano u bazi bh. seniorske rukometne reprezentacije, u hotelu "Hills" na Ilidži. U januaru će naš tim imati pet kontrolnih utakmica.
U Skoplje bh. ekspedicija putuje 2. januara. Dan kasnije je utakmica protiv domaće selekcije Makedonije (19 sati), koja će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Protiv Makedonaca bh. rukometaši će u Skoplju odigrati još dvije utakmice zatvorenog tipa (4. i 5. januar). Iz Skoplja naša reprezentacija 7. januara putuje za Beograd gdje je čekaju još dvije utakmice.

Protiv Saudijske Arabije igramo 8. januara (19,30 sati), a dan kasnije (11,00 sati) čeka nas susret sa Bahreinom. U Sarajevo i hotel "Hills" bh. ekspedicija se vraća 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana gdje će se trenirati i analizirati urađeno a sve s ciljem što bolje pripreme za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Finske, u gostima 3. i kući 7. maja iduće godine.

Do utakmice sa Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...