Rukomet
0

BiH pobijedila Crnu Goru golom razlike

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Muška rukometna reprezentacija BiH uspjela je savladati Crnu Goru u prijateljskoj utakmici rezultatom 30- 29.Ovaj dvoboj odigran je u okviru priprema za kvalifikacione okršaje (za Svjetsko prvenstvo) koje uskoro očekuju našu nacionalnu vrstu.

Ipak, nije sve dobro počelo za izabranike Vojislava Rađe. Naime, gosti su dobro otvorili meč pa su poveli 4-1. Samo nekoliko minuta kasnije bili su u plusu i četiri pogotka. Semafor je pokazivao 2-6, a u tome im je znatno pomogao odlični golman Goran Stojanović koji je sa nekoliko intervencija „podigao“ ekipu. Sredinom prvog dijela Crnogorci su konstantno imali prednost tri ili četiri gola, a u jednom momentu otišli su i na 11-6. Do kraja prvog poluvremena bh. reprezentativci su smanjili prednost. Samo nekoliko sekundi prije kraja bilo je 15-14, ali su gosti pogotkom iz sedmerca došli do 16-14.

Nastavak je donio bolju igru naših. Poravnali smo u 37. minuti na 19-19. Potom i poveli, prvo sa 20-19, a nešto kasnije i 23-21. Bolja igra, naročito u odbrani, krunisana je vodstvom od tri gola razlike 26-23. Odlični su bili čuvar mreže Šabanović i Jaškić. Dvije minuta prije kraja bilo je 30-27. Ipak, gosti u posljednjoj minuti postižu dva gola za konačnih 30-29. Ovo je prva pobjeda selektora Rađe u drugom mandatu, a najefikasniji bh. igrač bio je Toromanović sa šest pogodaka. Sa istim suparnikom igramo sutra, također prijateljski meč.