Rukomet
0

Bh. rukometaši ponovo savladali Argentinu u Zetri

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH pobijedila je danas Argentinu rezultatom 36:29 u utakmici za plasman od 13. do 16. mjesta na Svjetskom rukometnom prvenstvu za juniore.

Nakon nesretnog poraza od Egipta u utakmici osmine finala, uslijedio je još jedan poraz i hladan tuš za izabranike selektora Zdenka Grbavca u utakmici protiv Njemačke za konačan plasman od devetog do 16. mjesta.

Na početku današnje utakmice protiv Argentine činilo se da će ih ista sudbina zadesiti nakon što su na otvaranju susreta gubili sa 5:1.

Međutim, u nastavku utakmice naši reprezentativci zaigrali su mnogo bolje te prvih 30 minuta riješili u svoju korist rezultatom 16:12.

I u drugom poluvremenu, bh. reprezentacija je bila bolja te utakmicu riješila sa sedam golova razlike. Najbolji pojmedinac u našoj reprezentaciji bio je Elmir Građan sa 10 golova.

Treba napomenuti da smo na ovom prvenstvu već jednom savladali Argentince. Bilo je to u grupnoj fazi pred oko 6.000 gledatelja, a rezultat je glasio 30:25 za mlade rukometne Zmajeve.

Također, za plasman od 13. do 16. mjeseta Tunis je poražen od reprezentacije Danske sa kojom će naši mladi rukometaši odmjeriti snage za 13. mjesto.