Ponovno na okupu
0

Bh. rukometaši nastavili pripreme za susrete protiv Grčke

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se ponovo okupila u Sarajevu, u kojem će se u narednih šest dana pripremati za odlučujuće susrete protiv selekcije Grčke u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji.

Selektor reprezentacje Dragan Marković moći će da računa na sve pozvane igrače, uključujući Enida Tahirovića, Nikolu Prcu, Adnana Harmandića i Damira Doboraca, koji su propustili prvo okupljanje zbog obaveza u svojim klubovima.

Prvi susret protiv selekcije Grčke igrat će se 11. januara u Goraždu, a revanš četiri dana kasnije u Solunu.

Bolja ekipa iz dvomeča izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama (baražu).

U prvom dijelu priprema, koje su od 24. do 28. decembra također obavljene u Sarajevu, podmlađena reprezentacija BiH je u prijateljskim kontrolnim susretima bila bolja od selekcije Turske sa 42:33 i 36:30.

U dosadašnjem toku kvalifikacija rukometaši BiH, u okviru Šeste grupe, početkom novembra odigrali dva susreta sa selekcijom Kipra u kojima su slavili s 38:20 i 32:26.

Spisak igrača reprezentacije BiH koji se pripemaju za susrete sa Grčkom:

golmani: Enid Tahirović, Nebojša Grahovac, Benjamin Burić; krila: Vukašin Stojanović, Mirko Mikić, Deni Velić, Faruk Vražalić; pivoti: Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ; bekovi: Nikola Prce, Ante Kukrika, Dejan Malinović, Dušan Čelica, Faruk Halilbegović, Tarik Međić, Marko Panić, Stefan Šubara, Ivan Karačić, Adnan Harmandić, Damir Doborac i Tarik Vranac.

Rezultati i tabela u 6. grupi:

Kipar - BiH 20:38 BiH - Kipar 32:26

Tabela:

  1. Bosna i Hercegovina 2 2 0 0 70:46 4
  2. Kipar 2 0 0 2 46:70 0
  3. Grčka - - - - - -

Preostali susreti:

Grčka - Kipar (4. januara)
Kipar - Grčka (8. januara) BiH - Grčka (11. januara) Grčka - BiH (15. januara)