Rukomet
28

Bh. rukometaši dio priprema za Svjetsko prvenstvo obavit će u Mostaru

Piše: A. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Direktor rukometne reprezntacije Bosne i Hercegovine, Mirza Muzurović posjetio je Mostar, gdje je sa predsjednikom Sportskog saveza grada Hasanom Šišićem razgovarao o aktualnom stanju u mostarskom sportu, posebno rukometu, te o mogućnosti dolaska muške rukometne reprezntacije na pripreme u Mostar.

Grad na Neretvi će tako ugostiti rukometne Zmajeve pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

“Sportisti su najbolji ambasadori naše zemlje i izuzetno mi je drago da smo došli u situaciju da ugostimo naše najbolje rukometaše odnosno da budemo dio pozitivne sportske priče koja će podstaći i druge da podrže sve naše sportaši. Učinit ćemo sve da Mostar bude dobar domaćin, te da reprezentativci iz Mostara na Svjetsko prvenstvo odu puni utisaka i da im Mostar bude inspiracija za dobar rezultat,” kazao je Hasan Šišić.

“Mostarci Ivo Karačić i Vedran Delić dali su ogroman doprinos plasmanu reprezentacije na Svjetsko rukometno prvenstvo. Ovim putem im želimo uspješan rad, te da spremno dočekaju pripreme u svom gradu,” izjavio je Muzurović, te dodao da je želja za dolaskom u Mostar postojala i ranije.