Rukomet
0

Bh. reprezentacija na mediteranskim igrama u Pescari

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na 16. mediteranskim igrama u italijanskoj Pescari (od 26. juna do 7. jula ), potvrđeno je danas u Rukometnom savezu BiH (RSBiH).

Po riječima generalnog sekretara Smaje Karačića, Olimpijski komitet BiH kandidovao je rukometnu reprezentaciju kao jedinu ekipu iz naše zemlje iz loptaških sportova, koja ima mogućnost da na MI ostvari zapaženiji rezultat.

  • U dogovoru s Izvršnim odborom RSBiH prihvatili smo poziv OK BiH, a u Pescari ćemo nastupiti s najjačim sastavom. MI dolaze nakon kvalifikacija za EP u junu (zadnja utakmica 21. juna s Farskim Otocima), nakon čega bismo imali vremena da ostvarimo kratke pripreme. Poznato je da na MI ne dolaze reprezentacije s najjačim sastavima, što bi bila naša šansa, kazao je Karačić.

Najbolje rukometaše BiH, prije MI, od 19. marta do 21. juna očekuje šest susreta u kvalifikacijama za EP 2010. godine u Austriji. Najznačajniji susreti bit će sa selekcijom Srbije, 19. marta u Sarajevu ili Zenici, i tri dana kasnije u Nišu. Okupljanje reprezentacije za ove susrete planirano je 16. marta.