Rukomet
0

Bh. klubovi saznali imena protivnika u evropskim kupovima

FENA
U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču danas je obavljeno izvlačenje parova u evropskim klupskim takmičenjima.

U bubnju su se našla imena i pet bh. predstavnika, četiri u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji.

Izviđač iz Ljubuškog će u trećem kolu Kupa pobjednika kupova igrati protiv Izmira. Prvi susret bit će odigran 20. ili 21. novembra u Turskoj, a revanš sedam dana kasnije.

Bosnu i Hercegovinu u kupu EHF-a predstavljat će banjalučki Borac, koji je u drugom kolu za prvog protivnika također dobio ekipu iz Turske. Banjalučani će se sastati s Ankarasporom, a u prvom susretu će biti gosti. Prva utakmica na rasporedu je 2. ili 3. oktobra, a revanš sedam dana kasnije.

U okviru Challenge kupa BiH će imati dva predstavnika. U drugom kolu, odnosno grupnoj fazi takmičenja nastupit će Konjuh, koji će nastupiti u skupini s Partizanom (Srbija), Arkatronom (Bjelorusija) i Manchesterom (Engleska).

Turnir se igra 1.,2. i 3. oktobra, a domaćin još nije poznat.

U trećem kolu ovog takmičenja nastupit će i Sloga iz Doboja, a sastat će se s pobjednikom grupe C, u kojoj su Maliye Milli (Tur), Villisia (Grčka), Stord (Nor) i Great Dane London (Eng).

RK Ilidža jedini je ženski bh. predstavnik koji će učestvovati u evropskom takmičenju. Ilidžanke će igrati u kupu EHF-a, a u drugom kolu snage će odmjeriti sa švicarskom ekipom SPONO Nottwil. U prvom susretu 16. ili 17. oktobra Ilidža će biti domaćin.