Bez milosti
475

BH Fanaticosi uz vulgarnu zastavu izvrijeđali predsjednika Rukometnog saveza BiH

N. K.
Među zastavama na tribinama i lik Umičevića (Foto: Sportsport.ba)
Među zastavama na tribinama i lik Umičevića (Foto: Sportsport.ba)
Najvatrenija navijačka grupa bh. reprezentacija BH Fanaticosi i večeras su bili na visini zadatka u tuzlanskom Mejdanu gdje su bordili rukometaše Bosne i Hercegovine, a tom prilikom su imali i poseban performans.
Naime, prije početka i tokom utakmice predbaraža za Svjetsko prvenstvo između BiH i Grčke navijači su vrijeđali predsjednika Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića.

Očito je da navijači, baš kao i većina javnosti, smatraju da je upravo Umičević glavni krivac za katastrofalno stanje u bh. rukometu. Posebno se istakao kada je nedavno pozivao rukometaše iz manjeg bh. entiteta da nastupaju za Srbiju.


Među brojnim zastavama na tribinama našla se i jedna vulgarna s likom Umičevića montiranim na tijelu svinje.

"S obzirom na to da je svojim javnim nastupima, laganjem, blaćenjem, izvrtanjem činjenica, provokacijama, trovačkom i agresorskom politikom dotični 'gospodin' definisao svoje životno stanište i ciljeve, a to je svinjac pun blata, ne ostaje nam ništa drugo nego da napravimo simbiozu. Slava Bosni!", poručili su Bh Fanaticosi.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija BiH nije uspjela ostvariti prolazak u baraž za Svjetsko prvenstvo jer su u dvomeču sa reprezentacijom Grčke u oba navrata poraženi. Večeras u Mejdanu Grci su slavili rezultatom 28:26.

Reprezentacija Grčke će tako u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo igrati protiv Crne Gore.