Golman bh. rukometaša
79

Benjamin Burić stigao na pripreme: Čekaju nas dueli s ekipama koje su tri nivoa iznad nas

D. P.
Burić je kasnio zbog sezone u Bundesligi (Foto: Screenshot/RS BiH)
Burić je kasnio zbog sezone u Bundesligi (Foto: Screenshot/RS BiH)
Pripremama rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine danas se priključila i najveća zvijezda, golman Benjamin Burić koji ističe da nas na Evropskom prvenstvu čekaju dueli sa svjetskim velesilama.

Burić je zbog klupskih obaveza u Bundesligi sa svojim Flensburgom kasnio na pripreme reprezentacije, a nakon što je stigao, uspio je odraditi dva treninga.

"U svakom smislu, jedva čekam da se priključim reprezentaciji. Bio sam u stalnom kontaktu sa saigračima. Sezona u Bundesligi je malo duža nego inače i sada sam došao pun elana i želje, a to se odrazilo na prva treninga. Sve je super i imam veliku želju za rad i trud da pokažemo zašto igramo na Evropskom prvenstvu", rekao je Burić.

Golman reprezentacije BiH je najavio predstojeći turnir u Hrvatskoj u kojem će naši predstavnici odmjeriti snage sa selekcijom domaćina i Rusije.

"Dvije top ekipe i to su odlične pripreme za Španiju i Švedsku kako bi vidjeli dokle smo s uigravanjem. Počeli smo s tim lagano. Španija i Švedska su top ekipe, tri nivoa iznad nas. Probat ćemo da se borimo protiv Češke da ostvarimo pobjedu. Ne idemo s bijelom zastavicom i idemo se boriti, ali to su velesile u rukometu i apsolutni su favoriti", rekao je bh. golman.


Pripreme je prokomentarisao i pivot reprezentacije BiH Elmir Građan koji se raduje nastupu na Croatia Cupu.

"Posljednji ciklus nakon Nove godine i reprezentacija je u dobrom raspoloženju. Svima je poznato s kakvim reprezentacijama igramo i mislim da svakom igraču pojedinačno, kao i ekipi, dobro će doći u ovom momentu te jake utakmice da bismo izbrusili formu za Evropsko prvenstvo", rekao je Građan.

Pivot reprezentacije BiH je dodao da je teška grupa motiv više za rukometaše da pokažu zašto su izborili plasman na Evropsko prvenstvo.