Putem Facebooka
511

Benjamin Burić pozvao navijače da mu se pridruže u borbi za bolje sutra bh. sporta

F. Z.
Benjamin Burić (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Burić (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Burić, rukometni golman njemačkog Flensburga i reprezentacije BiH, odlučio je pokrenuti Facebook stranicu, putem koje će komunicirati sa navijačima.

Burić je jedan od naših najcjenjenijih rukometaša, a s reprezentacijom BiH nastupio je na Evropskom prvenstvu u Norveškoj.

"Od danas se nalazim i na Facebooku, preko kojeg ću komunicirati sa navijačima naše reprezentacije, ali i svim ljudima koji vole rukomet i sport u cjelini. Pomozite da zajedno pokušamo napraviti velike stvari. Znate u kakvim problemima se generalno nalazi naš sport i sa kakvim problemima se mi sportisti suočavamo. Međutim, za razliku od mnogih, mi imamo vjetar u leđa od naših navijača, od ljudi, koji nas podržavaju na svakom koraku i bez vas, bez vaših dlanova, grla i emocija, možda bi i mnogi odustali", poručio je Burić.

Naš fantastični rukometni golman poručio je da se zajedničkim snagama može mnogo toga uraditi.

"Zajedno možemo mnogo toga uraditi i zajedno ćemo pokušati našoj djeci obezbijediti uslove da se mogu posvetiti samo sportu, treningu, odnosno omogućit ćemo im da uživaju u ljubavi prema onome što najviše vole raditi... Vaš Benjamin Burić", napisao je u svojoj prvoj objavi na Facebooku naš rukometni golman.