Emisija na ESPN-u
77

Amerikanci ismijavali rukomet pa im Luka Dončić ekspresno odgovorio

N. K.
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Učesnici popularne emisiji Highly Questionable na ESPN-u ismijavali su rukomet kao sport tvrdeći da bi Amerika s LeBronom Jamesom i bivšim NFL quarterbackom Jayom Cutlerom osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

Cutler je prije nekoliko dana rekao da razmišlja da se s 36 godina počne baviti rukometom i pokuša kvalifikovati sa Sjedinjenim Američkim Državama na Olimpijske igre.

"Taj rukomet se igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama", rekao je Cutler.

"Tamo igra osam igrača, je li tako? Mislim da biste ti, LeBron i Patrick Mahomes sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato", odgovorio mu je voditelj.

"Pa, pogledajte taj sport. Sve ekipe na gol stavljaju neke stare tipove koji napamet dižu ruke kad lopta ide prema njima. Nekad ih pogodi, nekad ne. Ma, moram ući u naš tim", dodao je Cutler, a onda su se u raspravu uključili i voditelji ESPN-a.

"Jeste li ikad čuli nekog osmogodišnjaka da kaže da želi da se bavi rukometom? Siguran sam da je taj sport negdje na Zemlji popularan. Ko se bavi rukometom? Oni koji nisu uspjeli u nogometu, američkom fudbalu ili košarci", rekao je jedan do njih.

Slovenski NBA košarkaš Luka Dončić je vidjevši raspravu rekao kako nemaju pojma koliko je rukomet težak sport, dok je jedan od najboljih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić poručio Cutleru da će mu dati svoju zlatnu medalju ukoliko ga pobijedi.