Čudne izjave
26

Američki ESPN ponizio rukomet kao sport, Karabatić i Dončić odmah reagovali

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki ESPN u jednoj emisiji ponižavajuće se ponio prema rukometu kao sportu što je izazvalo oštre reakcije Nikole Karabatića, ali i košarkaša Luke Dončića.

Emisija "Higly Questionable" prenijela je informaciju da je bivši NFL igrač Jay Cutler izjavio kako se u 36. godini želi baviti rukometom kako bi odveo SAD na Olimpijske igre, nakon čega je počela rasprava o ovom sportu koja je pokazala potpunu needukaciju američkih novinara kada je rukomet u pitanju.

"Čuo sam da se taj rukomet igra na Olimpijskim igrama i mislim da bih bio dobar u tom sportu. Igra se s malom loptom kojom se okolo dodaješ i onda je baciš u gol. To je kao dvoranski nogomet, osim što se igra rukama", rekao je Cutler u popularnom podcastu Pardon My Take.

Shodno tome, voditelj emisije se uključio u tu raspravu pa je rekao da bi Cutler, LeBron James i Patrick Mahomes sami pobijedili sve druge ekipe.

"Koliko tamo igrača igra, osam? Ja mislim da biste ti, LeBron James i Patrick Mahomes sami protiv bilo kojih osam igrača iz drugih zemalja osvojili zlato", odgovorio mu je voditelj, što je izazvalo odmah reakciju bivšeg olimpijskog prvaka Nikole Karabatića.

"Hej Jay Cutler, mislim da nisi dovoljno dobro prostudirao rukomet, a ja ću ti dati svoju zlatnu medalju s Olimpijade ukoliko uspiješ pobijediti moj tim", napisao je Karabatić na Twitteru, a uključio se i Luka Dončić koji je napisao da ljudi ne razumiju koliko je rukomet težak sport za igrati.