Rukomet
266

Alen Gluho, kondicioni trener RK Bosna: Studenti su spremni

Klix.ba
Alen Gluho
Alen Gluho
Alen Gluho, kondicioni trener RK Bosna, tvrdi da su Studenti spremni za drugi dio sezone.

Gluhu je angažovao Rukometni klub Bosna Sarajevo početkom januara u cilju što bolje pripreme igrača za nadolazeće utakmice drugog dijela sezone.

"Momci su od samog starta pokazali veliku želju za radom, te su se maksimalno ozbiljno posvetili treninzima. Na početku su napravljena određena testiranja, gdje se uvidjelo da nekim igračima kondiciona priprema i nije jača strana, ali sada, nakon mjesec dana rada sa njima, garantujem da svi Bosnini igrači pokazuju zavidnu kondiciju. Moram istaći i da je atmosfera u timu na veoma visokom nivou, što dokazuje i sam odziv igrača na treninzima i timski rad koji su pokazali", izjavio je Gluho.

On je i savezni sudija Nogometnog saveza BiH, a osim što radi sa sportistima na kondicionim pripremama, uspješno pomaže i rekreativcima kojima je cilj redukcija tjelesne težine, poboljšanje zdravlja, tjelesnog izgleda i samopouzdanja. Prisustvovao je dvjema pripremnim utakmicama Studenata, te kaže da je napredak i više nego očigledan.

"Dokaz da su igrači puno napredovali u ovih par sedmica su mi bile prijateljske utakmice koje su odigrali. Očito je da većina rukometaša sada mnogo brže obavlja akcije i tehničke zadatke koje pred njih postavlja trener i siguran sam da će ovi momci u narednom periodu ostvariti značajne rezultate", rekao je kondicioni trener RK Bosna.

Studenti prvu utakmicu druge polusezone igra u subotu 30. januara s početkom u 16:00 sati u Sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" Mojmilo, a protivnik je RK Gradačac.