Nakon meča u Tuzli
0

Agencija Gama o problemima s ulaznicama: Ko god je imao kartu i čekao svoj red, ušao je

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su iz Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona, zbog problema s ulaznicama tokom pobjede Bosne i Hercegovine protiv Švicarske, pod znak pitanja postavili rad zaštitarske agencije Gama, direktor ove agencije Adnan Mirvić u izjavi za naš portal kazao je da Gama nije bila zadužena za ulaznice nego za bezbjednost.

Navodno je veliki broj ljubitelja rukometa s kupljenim ulaznicama ostao ispred dvorane i nije mogao ući u dvoranu, a nezvanično se radi o nekoliko stotina osoba, od kojih većina traži povrat novca.

U RS TK, koji je bio tehnički organizator utakmice, odbacili su svaku odgovornost za nastale probleme s ulaznicama te su pod znak pitanja postavili posao koji je obavila agencija Gama. Naime, predsjednik RS TK Alija Hasić kazao je "da su iz agencije Gama imali skenere kako bi kontrolirali ispravnost ulaznica sa zaštitnim znakom". Iz Game poručuju da to nije tačno.

"Mi ne znamo ko je štampao karte ni koliko ih je odštampano, jer to nije naša briga. Naša briga je bezbjednost utakmice. Mi smo radili na tom dijelu i taj posao je obavljen ispravno. S kartama nismo imali dodira i nismo provjeravali ko ima validnu kartu, a ko ne. Mi smo samo pregledali navijače i provjeravali smo ko ima kartu te ga puštali do ulaza, a na ulazu su momci iz kupikartu.ba provjeravali da li su karte validne", kazao je direktor agencije Gama Adnan Mirvić.

Mirvić ističe da su samo određene grupe poput BH Fanaticosa i navijača Slobode Fukara ušli bez ulaznica, ali u dogovoru sa Rukometnim savezom BiH.

"Nemamo ni informaciju da su i momci iz kupikartu.ba puštali ljude bez karata. Ono što znam jeste da je prije utakmice dogovoreno da oko 150 BH Fanaticosa i oko 100 navijača Slobode ušlo bez karte, a to je bilo u dogovoru s Rukometnim savezom BiH. Prilikom tog ulaza karte se ne pregledaju niti se provjerava da li imaju karte, samo se izvrši pretres. Oni su ušli ranije, možda i oko 19 sati", dodaje Mirvić.

Predsjednik RS TK Hasić je kazao da su i kapije na ulazu zatvorene u 19:45 sati (utakmica počela u 20:00 sati, op.a.), ali Mirvić ističe da su one deset minuta kasnije ponovo otvorene.

"Mi smo dužni da zajedno s policijom izvršimo procjenu kada zatvoriti kapije, pa smo u 19:45 sati nakratko zatvorili kapije, dok se ne vidi da li je moguće pustiti i ostatak ljudi koji je stajao ispred ulaza. Kada smo procijenili da ima još prostora, otvorili smo kapije otprilike u 19:55 i pustili smo preostali broj navijača. Prema našim informacijama, ko god je ostao ispred ulaza i želio ući, a imao je kartu, ušao je unutra", rekao je Mirvić.