Mladi desni bek
281

Adis Halilović u redovima RK Vogošća

Klix.ba
U prostorijama RK Vogošća PH u prisustvu predsjednika kluba Fetaha Kadrića potpisan je četverogodišnji ugovor s novim igračem Adisom Halilovićem.

Desni bek Adis Halilović je došao iz Škole rukometa Sedmerac s kojom RK Vogošća ima odličnu saradnju.

U Rukometnom klubu Vogošća PH nisu se dvoumili kada je riječ o ovom mladom igraču.

"Radi se o veoma perspektivnom i talentovanom mladom igraču koji se uklapa u strategiju razvoja našeg kluba. Ovom prilikom se zahvaljujem Školi rukometa Sedmerac i trenerima koji su i bivši igrači RK Vogošća PH, odnosno Seadu Lagumdžiji i Sanjinu Kolakoviću. Drago mi je što će Adis biti dio našeg kolektiva, naše velike porodice i nema sumnje da će svojim radom i trudom pokazati svoje kvalitete i opravdati naše povjerenje", rekao je Kadrić.

Ovaj šesnaestogodišnjak nije krio sreću zbog potpisa ugovora.

"Čast mi je i zadovoljstvo što ću biti dio ekipe RK Vogošća PH. Želim još više napredovati i dokazati se. Već poznajem sve igrače i neće mi biti teško uklopiti se u ekipu. Trudit ću se da svojim radom i igrom opravdam povjerenje Uprave kluba, trenera i svojih saigrača. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim svojim trenerima Seadu i Sanjinu iz Škole rukometa Sedmerac za sve što su mi pružili", kazao je Halilović.