sport
0

Rossi za sada ne prelazi u Formulu 1

NINA
Direktor tima Yamaha, za koji vozi Valentino Rossi, Davide Brivio negirao je da će superzvijezda Moto GP-a 2007. sigurno prijeći u Formulu 1.

Prema pisanju italijanske štampe, Brivio je izjavio da će s Rossijem produžiti ugovor za jednu godinu jer je italijanski vozač planirao 2007. prelazak u Formulu 1.

Brivio sada insistira da su novinari pogrešno protumačili njegove riječi, ali nije odbacio mogućnost da će Rossi preći s dva na četiri kotača.

“Kada su me pitali za njegovu budućnost vezano uz Formulu 1, rekao sam da će to biti njegova odluka. Ali sigurno nisam rekao da će Rossi u 2007. biti u Formuli 1. Nadam se da će i dalje voziti za Yamahu, ali ne mogu predvidjeti njegovu budućnost”, rekao je Brivio.

Ako se Rossi ipak odluči za prelazak i bude uspješan, bit će tek drugi čovjek u historiji koji je osvojio titule svjetskog prvaka u motorima i Formuli 1 – to je jedino uspjelo legendarnom Johnu Surteesu.

Rossi je već testirao Ferrarijev bolid, ali je također zainteresiran za rally, drži otvorene sve opcije.

“Nakon 2006. sam slobodan. Ako mi ponude voziti rally, razmislit ću o tome. Kao dijete sam vozio karting i onda sam srećom otkrio motore. Ali, ostala mi je ta strast za automobilima”, rekao je mladi Italijan.