sport
0

Rossi slavio na Velikoj Nagradi Nizozemske

NINA
Vale i Sete u žestokom dvoboju
Vale i Sete u žestokom dvoboju
Talijanski vozač Valentino Rossi u posljednjem je krugu iznenadio dotad vodećeg Setea Gibernaua osvojivši prvu poziciju na Velikoj Nagradi Nizozemske, a također je i zasjeo na prvo mjesto poretka za vozače u Moto GP konkurenciji.

Pobjedom je Rossi zasjeo na prvo mjesto iako oba vozača imaju isti broj bodova (126), ali je Talijan bio najbrži na četiri utrke, naspram dvije Španjolca.

Yamahin vozač Marco Melandri završio je utrku na trećem mjestu, unatoč konstantnom bolu u ruci nakon operacije samo deset dana prije, dok je Max Biaggi završio kao četvrti.

Valentino Rossi na samom startu utrke nije uspio sačuvati prednost prve pozicije, te je već nakon nekoliko krugova zaostajao za Seteom Gibernauom koji je čelnu poziciju držao sve do posljednjeg kruga kada ga je Talijan prestigao rijetko viđenim manevrom.

U tom manevru vozači su se čak dotakli gumama, ali su se obojica uspjela izvući i nastaviti utrku.

“Obojica smo jako željeli pobjedu, ali je on bio sretniji te je pobijedio. Vozio sam odlične krugove, ali se on uvijek vraćao, te me na kraju i uspio prestići”, rekao je vidno razočarani Sete Gibernau.

“Skoro smo obojica ispali iz utrke, ali smo se održali na motorima. Siguran sam da je Sete malo ljut zbog toga, ali smo odvozili jednu tešku utrku”, rekao je kroz smijeh Valentino Rossi.