Odlazak velikana
9

Rossi otišao u legendu pa poručio: Najbolji mogući kraj, a tek će mi biti teško

K. H.
Foto: Valentino Rossi/Printscreen
Foto: Valentino Rossi/Printscreen
Čuveni italijanski vozač Moto GP-a Valentino Rossi (42) danas je završio veličanstvenu karijeru, a u izjavi nakon posljednje utrke rekao je da je današnji dan najbolji mogući koji je mogao zamisliti.
Rossi je okončao svoju fenomenalnu karijeru desetim mjestom na današnjoj utrci za Veliku nagradu Valencije. Ipak, kaže da je sve bilo fantastično i da je uživao u posljednjoj utrci.

"Ovo je najbolji kraj koji sam mogao zamisliti. Bio sam zabrinut uoči ovog vikenda jer nisam znao kako ću se osjećati, bilo je mnogo pritiska i mnogo stvari koje sam morao uraditi. Na kraju, bilo je fantastično i moram reći da mi je prelijepo iznenađenje bilo to kada su stigli svi moji šampionski motocikli. To je bilo baš emotivno", rekao je Rossi za Sport Klub.

Dalje je rekao da će mu sigurno biti jako teško naredne godine uoči početka šampionata, a da se danas pokušao ponašati normalno.

"Danas su bili svi vozači iz moje akademije, a to je nešto sjajno. Zadovoljan sam vožnjom, utrka je bila dobra i uspio sam završiti među deset najboljih. Da li sam spreman za dalje? Večeras ili u budućnosti? Trudim se ne razmišljati kao da je ovo posljednja utrka sezone i pokušavam se ponašati na normalan način. Sljedeće sezone će sigurno biti teško kada krene šampionat", rekao je Rossi.

Na kraju je dodao da je dobio iskrenu podršku od svih kolega i da mu je veoma važno da je uspio uživati u svemu tome.

Rossi je 25 sezona proveo kao vozač u raznim klasama motociklističkog svjetskog prvenstva, osvojivši pritom devet naslova.

Po jednom je bio prvak u klasama do 125 ccm (1997.) i do 250 ccm (1999.), dok je sedam puta bio šampion u najjačoj klasi - MotoGP (2001., 2002., 2003., 2004., 2005., 2008., 2009.).

Ostvario je ukupno 115 pobjeda, 89 u klasi MotoGP, 14 u klasi do 250 ccm i 12 u klasi do 125 ccm, a odvezao je 432 utrke.