Još uvijek u Moto GP-u
15

Rossi: Ne znam šta će biti poslije 2020. godine, možda je ovo moj posljednji ugovor

Klix.ba
Valentino Rossi (Foto: EPA-EFE)
Valentino Rossi (Foto: EPA-EFE)
Bivši Moto GP prvak Valentino Rossi rekao je da će u ovom sportu sigruno biti do 2020. godine, ali da ne zna šta će se desiti nakon što taj ugovor završi.

"Potpisao sam novi dvogodišnji ugovor za 2019. i 2020. godinu, a nisam još odlučio da li će to biti moj posljednji vozački ugovor. Ima nekih stvari kojima se ne bavim prije nego dođe vrijeme za to", kazao je Rossi.

Rossi je otkrio da bi bio izuzetno sretan ako bi osvojio desetu titulu u Moto GP-u, ali da mu brojevi ništa ne znače i da se ovim sportom bavi jer uživa u vožnji.

"Brojevi mi ništa ne znače, mislim, volio bih biti deseterostruki prvak svijeta i ta titula bi me učinila sretnim. Međutim, ja vozim najviše jer uživam u tome i zato što želim pobjeđivati u trkama", istakao je Rossi.

Za kraj, Rossi je poručio da njegova Yamaha mora dodatno popraviti motor i da su drugi timovi puno više napredovali posljednjih godina.

"Moramo razviti motor kako bismo bili konkurenti u budućnosti, a zbog toga su zimski testovi najvažniji. Ako dobro rade u Japanu, mi ćemo biti bolji, ali posljednje dvije godine ostali su mnogo više napredovali od nas. Prestigao nas je čak i Suzuki", smatra Rossi.