Legenda iskreno
17

Rooney otkrio kako ne može podnijeti da Liverpool postane prvak Engleske

Klix.ba
Wayne Rooney (Foto: EPA-EFE)
Wayne Rooney (Foto: EPA-EFE)
Legenda Manchester Uniteda i engleskog nogometa Wayne Rooney zaista imao više razloga zbog čega mu se nikako neće dopasti ishod trke za prvaka u Premiershipu.

Naime, najbliži trofeju su Manchester City, veliki gradski rival njegovih Crvenih vragova i Liverpool, koji Rooney ne voli jer je u dresu Uniteda vodio velike bitke s Crvenima, a oni su i gradski rivali kluba u kojem je ponikao i za koji navija - Evertona.

Rooney se zbog toga između "dva zla" odlučio za manje.

"Nisam u Engleskoj i ne moram to gledati, hvala Bogu. Nadam se da će City osvojiti titulu prvaka jer ne bih mogao podnijeti da Liverpool bude prvak. To je noćna mora za svakog navijača Evertona u koje i ja spadam. Ligu prvaka su osvojili 2005. godine i još pričaju o tome pa ne sumnjam da bi sljedećih 15 godina pričali kako su postali prvaci Engelske", rekao je Rooney i nasmijao mnoge.

Rooney već godinama nastupa u MLS-u, a proslavio se u dresu Uniteda, gdje je u gotovo 400 nastupa postigao 183 pogotka. Za reprezentaciju Englesku je odigrao 120 utakmica te se više od 50 puta upisao u listu strijelaca.

Inače, na tabeli Premiershipa vodi Liverpool s dva boda više u odnosu na City, koji ima utakmicu manje.