sport
0

Ronaldinho u Barceloni

Klix.ba
Konačno se završila saga o još jednom nogometnom transferu. Brazilski internacionalac, Ronaldinho se, između Manchestera i Barcelone, odlučio da sljedećih pet godine provede u katalonskom klubu.

Sada već bivši igrač Paris St Germaina, Ronaldinho će za narednih pet godina provedenih u Barceloni inkasirati 21 milion funti. Da bi i službeno postao igrač Barcelone, Ronaldinho još samo mora proći medicinski test.

Iako je PSG-u Manchester nudio i svog golmana Fabiana Bartheza, engleski prvak nije uspio dovesti svjetskog prvaka na Old Trafford. Potpredsjednik Barcelone, Sandro Rosell je izjavio: "On je jedna od zvijezda nove Barcelone. Bio je impresioiniran brojem navijača koji su ga večeras došli vidjeti i pozdraviti."

Navijači su nestrpljivo čekali rezultate četverosatnih pregovora održanih na Nou Campu, nakon kojih su izašli Ronaldinho i njegov brat i menadžer Roberto Assis. Ronaldinho nije govorio, dok je Assis izrazio olakšanje nakon postignutog dogovora: "Barca se jako trudila da postigne dogovor sa PSG-om i sada kada smo postigli dogovor veoma smo sretni što smo ovdje." Predsjednik PSG-a Francis Graille je za novinare izjavio: "Prihvatili smo Barceloninu ponudu jer je bolja uopšte, a i finansijski." Upitan koliki je iznos Manchesterove ponude, Graille je izjavio kako ne želi otkrivati detalje pregovora.