sport
1

Rogge ipak priznao: Bolt je živa legenda

Totalsport
Jacques Rogge (Foto: AFP)
Jacques Rogge (Foto: AFP)
Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) Jacques Rogge na konferenciji za novinare u Londonu u nedjelju je promijenio mišljenje po pitanju Usaina Bolta.

Nakon što se Bolt po obrani trećeg zlata u Londonu, uz svjetski rekord jamajčanske štafete 4 puta 400 metara, prozvao legendom, Rogge mu je poručio da još nije zaslužio takav status. Dan kasnije Bolt je pozvao čelnika IOC-a neka kaže što još treba učiniti, a na koncu je Rogge popustio.

"Radi se o čistoj semantici, ali moram reći da je Usain Bolt živa sportska legenda, ikona i najbolji sprinter svih vremena", izjavio je Belgijanac.

Predsjednik IOC-a potom je izrazio svoje divljenje kompletnim zbivanjima na Olimpijskim igrama.

"Ovo je bio san za sve ljubitelje sporta. Vrlo sam sretan i zahvalan čovjek. Sretan zbog Igara i zahvalan Organizacijskom odboru u Londonu. Sva su obećanja ispunjena. Ovdje su brojni sportski velikani pisali povijest. Usain Bolt, Michael Phelps, Chris Hoy, Ben Ainslie, Andy Murray i mnogi drugi. Čudesna je bila utrka Davida Rudishe na 800 metara. London je bio san, premda je teško uspoređivati Igre iz različitih vremena i okolnosti. Bitno je i da su domaćini osvojili puno medalja, prije svega zbog raspoloženja publike", poručio je Rogge.