sport
0

Roger Federer pobjednik Wimbledona

Klix.ba
U finalu Wimbledona pobjedom protiv Marka Philippoussisa sa 3:0 u setovima, Švajcarac Roger Federer osvojio je svoj prvi Grand Slam turnir u karijeri.

Dvije sedmice sjajnog tenisa na travnatim terenima Wimbledona su za nama. Svi ljubitelji ovog sporta zaista su mogli uživati u prekrasnim mečevima koje su nam pružili najbolji svjetski teniseri.

Pobjedniku 21-godišnjem Federeru, čiju je karijeru usporila ozljeda leđa, svakako treba čestitati na pobjedi. Sjajnom igrom, gotovo bez greške i odličnim vraćanjem servisa, najubojitijeg oružja protivnika, Federer je uspio savladati Philippoussisa u 3 seta sa 7:6 (7/5) 6:2 7:6 (7/3). Australac Mark Philippoussis nadao se pobjedi iz snova, nakon što mu je prije dvije godine rečeno da će nakon ozljede koljena možda zauvijek ostati vezan uz invalidska kolica. No, Philippousis se uspio vratiti tenisu, a igrati još bolje. Nakon poraza je čestitao protivniku i izjavio: "Vratit ću se. To je sigurno." Federer je nakon meča, sa suzama u očima, izjavio kako je ovo za njega ostvarenje sna. "Kao dječak šalio sam se kako ću osvojiti Wimbledon, a sada stojim ovdje sa ovim trofejom u rukama. Osjećaj je nevjerovatan. Ni sam znam kako sam uspio."