Legenda iz Australije
12

Robbie Maddison motociklom skočio s petospratnice na teren za kriket

D. B.
Legenda akrobatskog motociklizma, Australac Robbie Maddison, bio je glavna zvijezda predstavljanja novih dresova kriket tima Rajasthan Royals za sezonu 2022. Projekat je prikazao živopisni grad Jaipur u sasvim novom svjetlu.

U videu objavljenom na internetu, Maddison dobija zadatak da kriket timu Rajasthan Royals iz Jaipura dostavi nove dresove, i to na njihov stadion. Sa dresovima u ruksaku, projurio je pored nekih od najpoznatijih znamenitosti grada kao što su tvrđava Amer, kapija Patrika i jezero oko palate Jal Mahal.

Nakon što se vrtoglavom brzinom probio kroz prepreke i saobraćaj, na kapiji stadiona su ga zaustavili zaštitari. No, uspio je zaobići osiguranje i svojim FMX motociklom stići do terena za kriket na jedini način na koji je navikao - skočivši sa krova!

Dovezao se do vrha petospratne upravne zgrade na stadionu Sawai Mansingh, duboko udahnuo i na svom FMX motociklu skočio na teren za kriket, gdje je igračima uspješno isporučio paket.

"Bilo je zaista sjajno. Robbiejeve nevjerovatne vratolomije gledao sam na televiziji, a sada sam ih prvi put vidio uživo“, rekao je kapiten Royalsa, Sanju Samson, koji je preuzeo ovu specijalnu pošiljku.

Za Robbieja je ovo takođe bio veliki test. Iako je 40-godišnjak već izvodio opasne vratolomije širom svijeta, prvi put je skočio s tako velike visine.

"Skok sa petospratnice na teren stadiona bio je definitivno izazovan. Nikada ranije to nije učinjeno na motociklu, tako da smo u tome bili prvi na svijetu“, rekao je Robbie.

Dizajnom novih dresova Royalsi odaju počast drevnoj tekstilnoj industriji savezne države Rajasthan, čuvene po tkaninama, složenim uzorcima i vezu. Odabrali su uzorak Leheriya (val), koji datira iz 17. vijeka i zaštitni je znak lokalne tekstilne industrije. Leheriya predstavlja valoviti pijesak pustinja u Rajasthanu.

Royalsi su u saradnji s Red Bullom već imali zanimljiva i uzbudljiva predstavljanja dresova. Španski padobranac Dani Roman je 2020. godine iskočio iz aviona iznad Palminih otoka u Dubaiju, nadletio zapanjene igrače Royalsa, spustio se na plažu i ostavio vreću punu dresova za kriket tim.

Iduće, 2021. godine, klub je zajedno s Red Bullom u Indiji priredio spektakularnu 3D projekciju i svjetlosni show na stadionu Sawai Mansingh, predstavivši dresove za tu sezonu na nov način.

Royalsi će sezonu 2022 u novim dresovima započeti 29. marta.