sport
0

Ritmičarke Olimpika osvajaju medalje

Sarajevo-x.com
Ritmičarke sarajevskog Kluba ritmičko-sportske gimnastike Olimpik sa trenericom prof. Hidajetom Glavinić ušle su vrlo uspješno u jesenji dio treninga i takmičenja širom Evrope.

''U oktobru smo učestvovale na međunarodnom turniru u Zadru Sirena kup 2011., gdje su neke od mladih takmičarki prvi put uspješno nastupile i postigle dobre rezultate. Zlato su gimnastičarke Olimpika osvojile u grupnoj vježbi. Vrijedno treniraju svaki dan, jer slijede vrlo jaki međunarodni turniri u Sloveniji, Grčkoj, Hrvatskoj...'', izjavila je prof. Glavinić.

U individualnim vježbama djevojčice su osvojile još medalja i donijele ih u Sarajevo. Zlatne u Zadru bile su: Mia Muminović i Dea Muminović, dok je Azra Kadrić osvojila bronzu.

  1. i 30. oktobra takmičile su se na prestižnom 14. Internacionalnom Obuda Cupu u Budimpešti u Mađarskoj. U vrlo jakoj konkurenciji osvojile su dobre rezultate, a najbolja je bila 12-goodišnja Dea Muminović, koja je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

KRSG Olimpik nastavlja sezonu napornim treninzima i putovanjima, a rezultati onda neće izostati, ove djevojčice će sigurno nastaviti i dalje uspješno i dostojno predstavljati BiH na evropskim turnirma.