Bivši svjetski prvak
0

Ricky Hatton službeno objavio povratak boksu

Totalsport
Ricky Hatton
Ricky Hatton
Bivši svjetski bokserski prvak u lakoj welter-kategoriji, 33-godišnji Britanac Ricky Hatton, vratit će se u ring u novembru ove godine, nakon što je u petak objavio povlačenje iz penzije.

Hatton je imao perfektni omjer 43-0 sve do poraza od Amerikanca Floyda Mayweathera u Las Vegasu 2007. godine. Nakon toga više nikad nije bio isti. Ostvario je neuvjerljive pobjede protiv Juana Lazcana i Paulieja Malignaggija. Zadnju borbu imao je u maju 2009. godine, kada ga je Filipinac Manny Pacquiao nokautirao u drugoj rundi njihove spektakularne borbe.

Izjavio je kasnije Britanac, koji je imao problema i s kokainskom ovisnošću, da se nije mogao oporaviti od tog poraza te da je čak razmišljao o samoubistvu. Prekid karijere službeno je objavio u julu prošle godine.

"Pacquiao me demolirao u drugoj rundi. Niko ne želi otići iz sporta na takav način. Dobro je dokumentovano šta mi se sve događalo nakon tog poraza. Život mi se okrenuo naglavačke. Sada se vraćam da bi se borio za svjetske titule. To je više od povratka. To vrijedi više od novca", izjavio je, između ostalog, Hatton.

Bokser iz Manchestera vratit će se u ring upravo u tom gradu, u MEN Areni u novembru. Zasad se još ne zna ime njegovog protivnika.