Specijalna olimpijada
0

Rezultati drugog takmičarskog dana na Evropskim olimpijskim igrama u Varšavi

Sarajevo-x.com
Na Evropskim ljetnim olimpijskim igrama u Varšavi na kojima su takmičari Specijalne olimpijade u BiH nastavili sa postizanjem odličnih rezultata.

Drugog takmičarskog dana imali smo nastupe naših atletičara gdje su nastupili Jasmin Orlić u bacanju kugle i Arijana Zerić u trci na 200 m. Jasmin Orlić je u bacanju kugle osvojio prvo mjesto sa daljinom od 11,44m, dok je Arijana Zerić u trci na 100m takodjer osvojila I mjesto sa rezultatom 34:42 s.

Sutra su predvidjene finalne trke na 100m i 400m gdje će nastupiti Arijana Zerić, Vedrana Nović i Jasmin Orlić.

Ženska reprezentacija BiH u nogometu danas je imala i drugu utakmicu protiv reprezentacije Danske koju je pobijedila sa 2:0, ( Azra Omerović i Irna Pršeš), čime su ostvarile plasman u polufinale. Nakon jučerašnjih pobjeda nad ekipama Francuske i Danske, djevojke sutra igraju protiv Njemačke, a zatim Švedske za ulazak u finale i borbu za medalju.

Your browser may not support display of this image.

O samom nastupu naših takmičarki selektor ženske nogometne reprezentacije Specijalne Olimpijade u BiH Dario Matić je rekao:

„Naš cilj smo ostvarili ulaskom u polufinale, ali naravno zelimo ici dalje. Od četiri utakmice mi smo dvije pobijedili, jednu igrali neriješeno i izgubili od Belgije. Naravno da je ovakav ritam preliminarnih utakmica doprinio povredama naših takmičarki Suade Orić koja je zadobila težu povredu skočnog zgloba, te golmana Irme Pršeš“, ali ćemo učiniti sve da uzmemo jednu od medalja. Djevojke su zaslužile da se kući vrate sa nekim od odličja.

Teniserka Indira Crnović i teniser Edin Dizdarević danas su imali slobodan dan i sutra ih očekuju nastupi u pojedinačnim konkurencijama.

Ono što je posebno oduševilo naš Tim je što je sa nama u svakodnevnom kontaktu ambasadorica BiH u Poljskoj Koviljka Špirić, koja je najavila i sutrašnji dolazak na finalna takmičenja u atletici i na utakmicu protiv Njemačke, a u srijedu će u zavisnosti od našeg vremena organizovati doček za kompletnu delegaciju Specijalne Olimpijade u BiH koja boravi u Waršawi.