sport
0

Revija vrhunskog boksa Čelična rukavica u Zenici

Sarajevo-x.com
Bokserski klub Čelik Zenica, 24. marta u 19 sati u zeničkoj Areni organizuje četrdesetu, jubilarnu međunarodnu boksersku reviju "Čelična rukavica 2012".
Na Bokserskoj reviji održat će se 12 borbi, a učešće su potvrdili bokseri iz sedam zemalja: Njemačke, Hrvatske, Kosova, Slovenije, Srbije, Albanije i naravno BiH (Ulman, Fatulajev, Zećiri, Hasani, Gaši, Katalinić, Planinič, Penjić, Pašalić, Jovanović, Žuljević). Radi se o kvalitetnim bokserima koji garantuju vrhunski sportski događaj i nezaboravnu noć boksa u Zenici.

Specijalni gosti revije su doajeni boksa i sportski radnici koji su dali veliki doprinos razvoju ove plemenite vještine Tadija Kačar, Marijan Beneš, Dževdet Peci, Željko Mavrović, Ante Josipović i drugi.

U pratećem programu nastupaju pjevači Armin Muzaferija i Ana Damjanović te plesna skupina "Bounce Crew".

Bokserski klub Čelik Zenica, u saradnji sa Općinom Zenica i ZE-DO kantonom, organizacijom četrdesete Bokserske revije "Čelična rukavica 2012" želi vratiti stari sjaj ovoj nekad najpopularnijoj bokserskoj manifestaciji, ne samo u BiH, nego i u regiji. Revija ima za cilj i dalju afirmaciju boksa u regiji. Organizacijom ovog velikog sportskog događaja, Klub istovremeno daje svoj doprinos promociji Zenice kao grada prepoznatljivog po kvalitetnim sportskim manifestacijama te obilježavanju 20. marta, Dana Zenice.