sport
113

Revija vaterpola u Sarajevu: Torpedomanija privukla veliki broj fanova

Klix.ba
Proteklog vikenda na olimpijskom bazenu Otoka te u sarajevskom BKC-u održana je manifestacija pod nazivom Torpedomanija.

Na reviji su predstavljeni svi članovi Vaterpolo kluba Torpedo, kao i trenerski kadar, a tribine su bile ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta. Uz defile svih učesnika, na reviji je održano plivačko takmičenje polaznika škole plivanja te tri vaterpolo utakmice između vaterpolista VK Torpeda.

Najzanimljivija utakmica koja je odigrana je ona između Seniora te Juniora VK Torpeda koja je završila bez pobjednika 4:4. VK Torpedo je jedan od nosilaca vaterpolo sporta u Bosni i Hercegovini, te je sa još par klubova osnivač Vaterpolo saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine.

VK Torpedo u budućnosti nastoji afirmisati ovaj olimpijski sport sa velikim žarom i entuzijazmom. Primarni cilj kluba je da se na najbolji način predstavi grad Sarajevo, te zemlja Bosna i Hercegovina kroz učešća na domaćim i međunarodnim turnirima. Vrijednosti koje zastupa VK Torpedo su timski duh, uzajamno pomaganje, te tolerancija.

VK Torpedo Sarajevo broji preko sedamdeset članova podijeljenih u četiri takmičarske kategorije, te školu plivanja i vaterpola koju vode čak pet trenera.

"Novogodišnjom vaterpolo revijom VK Torpedo je označio završetak veoma uspješne 2014. godine. U protekloj godini ostvarili smo zapažene rezultate od čega izdvajamo tri druga mjesta u vaterpolo ligi KS, zajedničke pripreme u Sarajevu sa VK Medveščak Zagreb te pripreme u Istanbulu sa turskim velikanom Galatasarayem SC. Također, cilj revije je i popularizacija vaterpolo sporta u Kantonu Sarajevo, te u BiH. Jako sam zadovoljan prikazanim vještinama naše djece i omladine u proteklom periodu. U tekućoj godini planiramo organizirati jedan veoma jak juniorski turnir, učestvovati na par turnira u regionu te učestvovati na svim takmičenjima u organizacijama naših saveza", rekao je predsjednik VK Torpedo Damir Neimarlija.