|

Reprezentativki BiH u streljaštvu drugo mjesto u Kuvajtu

Reprezentativki BiH u streljaštvu drugo mjesto u Kuvajtu
54
Klix.ba
27.1.2015. u 22:01
1
komentara
54

dijeljenja
Tatjana Đekanović, reprezentativka Bosne i Hercegovine u streljaštvu, ostvarila je odličan uspjeh plasiravši se na drugo mjesto na međunarodnom takmičenju “H.H. The Amir of Kuwait International Shooting Grand Prix" u disciplini puška.


Ovo je veliki uspjeh za streljački sport u Bosni i Hercegovini koji je sa rezultatima ove mlade takmičarke iz Teslića najavio da Bosna i Hecegovina ima potencijal posebno u mlađim kategorijama streljačkog sportam poručuju iz Streljačkog saveza BiH.

Tatjana Đekanović je inače izabrana za jednu od najperspektivnijih sportistkinja Bosne i Hercegovine i ispunila je normu za odlazak za Evropsko prvenstvo, koje će se održati krajem februara ove godine u Holandiji.

Ipak, i pored ovog rezultata, Evropsko prvenstvo u Holandiji je pod velikim znakom pitanja za reprezentativce BiH jer nadležne institucije nisu imale sluha za finansiranje ovog sporta.Osim Tatjane članovi reprezentacije u Kuvajtu su: Naida Čongo – puška, Siniša Petković – pištolj, Neven Rašić - trener, Adnan Sadžak – vođa tima i Nijaz Šahinović – predsjednik Streljačkog saveza BiH.

Ova delegacija će na poziv organizatora koji snosi kompletne troškove takmičenja ostati sedam dana i pokušati uspostaviti saradnju sa kuvajtskim streljačkim savezom koja bi u budućnosti imala veliki značaj za streljački sport u BiH.

Današnjim rezultatom Tatjane Đekanović, te Naide Čongo koja je zauzela 28. mjesto u konkurenciji žene - puška je završeno, a u četvrtak nastupa naš senior Siniša Petković u disciplini pištolj.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...