{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Reprezentativci BiH u streljaštvu nastupaju u Hrvatskoj i Sloveniji

12.5.2014. u 16:02
0
1
Reprezentativci BiH u streljaštvu nastupaju u Hrvatskoj i Sloveniji
0
Reprezentativci BiH u streljaštvu nastupaju u Hrvatskoj i Sloveniji
U strelištu Streljačkog kluba Zenica u subotu je održano posljednje kontrolno takmičenje kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred polazak u Osijek (Hrvatska). Tu će se održati kvalifikacije zone ''Istok'' za Ligu mladih Evrope u kategorijama "Vazdušna puška" i "Vazdušni pištolj". Osim Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama će se naći reprezentacije Srbije, Hrvatske, Rusije, Izraela i Bugarske.
Stručni štab reprezentacije BiH je odredio takmičare koji će nas predstavljati u Osijeku. TO su Tatjana Đekanović i Dajana Gačić iz Streljačkog kluba ''Geofon'' Teslić, Bakir Spahić i Mila Čubela iz Streljačkog kluba ''Zenica'' Zenica te Dušan Krstojević iz Streljačkog kluba ''Mladost'' Gacko. Treneri su Momir Vuković, Boris Bodul i Neven Rašić. Reprezentacija odlazi u Osijek u petak 16.05. i ostaje do 18.05.2014. godine.

U subotu je, također, održano posljednje kontrolno - izborno takmičenje vazdušnim i malokalibarskim oružjem za reprezentativni seniorski nastup na Svjetskom Kupu u Mariboru (Slovenija). Određen je konačni spisak takmičara koji mogu predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom velikom sportskom događaju u streljaštvu od 13.do 21.06.2014. godine.

Takmičari koji su po pravilima Streljačkog saveza BiH ispunili A i B normu i koji imaju pravo nastupa za reprezentaciju BiH vazdušnim oružjem u Mariboru su Darija Kitić i Tatjana Đekanović iz Streljačkog kluba "Geofon" Teslić i Nedžad Džanković iz Streljačkog kluba ''Sarajevo'' Sarajevo. Potrebna norma za nastup u takmičenju malokalibarskim oružjem nije ispunjena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: