Protiv Brazila
127

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci u subotu ujutro igra za bronzu, osiguran TV prijenos

K. H.
Foto: Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci/Facebook
Foto: Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci/Facebook
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci sutra će od 7:00 sati po našem vremenu igrati meč za bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju protiv selekcije Brazila.

Naši odbojkaši su u grupnoj fazi pobijedili selekcije Egipta i Japana, oba puta rezultatom 3:0 u setovima, dok smo identičnim rezultatom izgubili od Rusije.

U polufinalu su naši odbojkaši odmjerili snagu sa selekcijom Irana, no doživjeli su poraz rezultatom 3:0 pa će za treće mjesto i bronzanu medalju igrati protiv selekcije Brazila koja je u polufinalu izgubila od Rusije.

"Najbitnije od svega je da je medalja još uvijek u igri i da sve zavisi od nas. Bitno je da sutra budemo na nivou na kojem možemo da budemo. Pred sami polazak rečeno je da je cilj medalja sa Paraolimpijskih igara i sutra idemo po nju, po šestu medalju sa isto toliko nastupa na Paraolimpijskim igrama", poručili su iz naše reprezentacije.

Napominjemo da su naši odbojkaši do sada osvojili dvije zlatne i tri srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama, a zlatom smo se okitili u Atini 2004. godine i Londonu 2012. godine.

Meč između BiH i Brazila možete pratiti direktno na BHT1 od 7 sati.