Emotivan doček
283

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci s bronzom iz Tokija doputovala u Sarajevo

D. P.
Bh. odbojkašima upriličen je emotivan doček u Sarajevu (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci vratila se u Sarajevo nakon osvojene bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Bh. odbojkaši, koji su državu nebrojeno puta usrećili medaljama s najvećih takmičenja, u Tokiju su prvi put u historiji osvojili olimpijsku bronzu. Prije toga, osvojena su dva zlata i tri srebra na olimpijskim igrama.

Delegacija bh. paraolimpijaca večeras je sletjela u Sarajevo gdje su porodice sportista upriličile doček koji je prošao veoma emotivno.

Trener Mirza Hrustemović istakao je kako je reprezentacija BiH mogla i do finala, ali da na kraju nema mjesta nezadovoljstvu jer je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja.

"Sigurno da smo zadovoljni. Ja sam rekao da ako pobijedimo Ruse, u finalu se ne bojimo Irana. Nisu nas protivnici nadigravali, već smo imali nešto unutra što nam nije dozvolilo da dođemo do svoje igre. Na kraju smo se grčevito borili za medalju, jer je nije lako osvojiti. Prema prikazanoj formi, bilo bi pogibeljno da je nismo osvojili. Ali, s bronzom možemo biti malo zadovoljni. Dolazi do podmlađivanja, a kontinuitet ostaje. Odradili smo priču naše sjedeće odbojke, a za mjesec dana već stiže Evropsko prvenstvo i nema odmora", rekao je Hrustemović.

Bh. odbojkaši su osvojenom srebrenom medaljom došli do 24. odličja na velikim takmičenjima, a šestog na olimpijskim igrama.

Reprezentaciju BiH koja je osvojila bronzu u Tokiju činili su: kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran.