sport
74

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci poražena od selekcije Irana na Paraolimpijskim igrama u Riju

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/EPA
Foto: Arhiv/EPA
Zlatni bh. sjedeći odbojkaši u drugom kolu takmičenja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru poraženi su rezultatom 3:0 u setovima od selekcije Irana.

Iako su susret otvorili veoma dobro pa u početku prvog seta zabilježili i blagu prednost, veoma brzo nakon toga došlo je do preokreta. Selekcija Bosne i Hercegovine dugo je stajala na deset poena, dok su Iranci na svoj konto slagali poene do konačni 25:17 u prvom setu.

U drugom setu naši zlatni momci pružili su dobar otpor protivniku, ali ne i dovoljan za osvajanje seta, zbog čega su domaćini u ovom susretu upisali i drugi osvojeni set na svoj konto rezultatom 25:22.

Posljednji set igralo se poen za poen do 3:3, nakon čega Iračani odlaze na +4, a nakon naša četiri poena i na +6 kod rezultata 13:7, da bi na kraju ponovo Iračani pritisnuli naše momke i prije osvojili potrebne poene i za treći osvojeni set 25:17.

Najbolji u redovima naše reprezentacije bio je Alibašić i Duran sa po 12 poena, dok su u selekciji Irana najefikasniji bili Ali Pour sa 17 poena i Mehrzad Selakjani sa 12 osvojenih poena.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra za dva dana protiv selekcije Kine.