sport
0

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci pobjedom otvorila Paraolimpijske igre

NINA
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci uspješno je započela svoj nastup na Paraolimpijskim igrama u Ateni i tako na najbolji način najavila pohod na olimpijsko zlato.

Svjetski i višestruki evropski prvaci u prvom kolu Skupine B pobijedili su u utorak reprezentaciju Grčke uvjerljivo i lako sa 3:0 u setovima (25:9, 25:5, 25:13). Utakmica je odigrana pred oko 1.500 gledatelja u dvorani Heleniko.

Za našu reprezentaciju nastupili su Ismet Godinjak, Adnan Manko, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Asim Medić, Fikret Čaušević, Zikret Mahmić, Dževad Hamzić, Nedžad Salkić, Safet Alibašić i Sabahudin Delalić, dok su za Grčku nastupili: Markis, Lamprakis, Somos, Kostaris, Touloupakis, Soukiouroglou, Mallios, Vekondios, Zefeiropoulos, Konstantakopoulos, Anagnostopoulos i Drakonakis.

Naši najuspješniji sportisti u meč su ušli maksimalno motivirani i pobjeda ni u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja. Loša vijest za selektora BiH Mirzu Hrustemovića je ozljeda Ermina Jusufovića, jednog od boljih igrača za kojega je takmičenje završeno.

Utakmicu 2. kola reprezentacija BiH igra večeras u 20 sati protiv Egipta.