EP u sjedećoj odbojci
0

Reprezentacija BiH najbolja u Evropi

Sarajevo-x.com
Foto: Sportel24.pl
Pobjedom nad najboljom selekcijom Rusije, u okviru finala Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci, igrači reprezentacije Bosne i Hercegovine okitili su se zlatnom medaljom kao najbolja selekcija na Starom kontinentu.

Podmlađeni sastav Mirze Hrustemovića Rusiju je savladao rezultatom 3:1 (20:25, 25:12, 25:21, 25:18), čime je opravdao očekivanja bh. javnosti. Nošeni parolom da bi sve osim prvog mjesta bio neuspjeh, zlatni momci bh. sjedeće odbojke tako su i šesti put ponijeli titulu šampiona Evrope.

Odbojkaši koji su donijeli ovaj veliki uspjeh našoj zemlji u poljskom gradu Elblagu od 22. do 26. septembra 2009. su: Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Beniz Kadrić, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Hidajet Jusufović i Nizam Čančar.

Maksimalnim rezultatima 3:0 savladali su ekipe Holandije, Srbije, Poljske i Rusije, dok su u polufinalu bili bolji od Nijemaca 3:2.

U borbi za treće mjesto suočile su se reprezentacije Njemačke i Ukrajine, a Nijemci su trijumfovali sa 3:2. Peto mjesto pripalo je Srbiji, šesto Mađarskoj, sedmo Hrvatskoj, a osmo Holandiji.

Povratak zlatnih obojkaša BiH u Sarajevo očekuje se u nedjelju u 21 sat na Sarajevskom aerodromu.