OI, pistovni biciklizam
0

Rekordno šesto zlato za Chrisa Hoya

Totalsport
Chris Hoy (Foto: AFP)
Chris Hoy (Foto: AFP)
Reprezentacija Velike Britanije nastavila je žetvu medalja u pistovnom biciklizmu na Olimpijskim igrama u Londonu. Domaćinu Igara pripala su nova dva zlata, a za jedno od njih je zaslužan Sir Chris Hoy kojem je to već šesto najsjajnije odličje u karijeri.

Britanski stjegonoša na otvaranju Igara pobijedio je u disciplini keirin, u kojem biciklisti najprije slijede motorizirano vozilo, a kada se ono makne u samoj završnici, sprintaju za pobjedu. Hoy se, baš kao i prije četiri godine u Pekingu, najbolje snašao u takvoj utrci i u finišu odjurio do pobjede, ostavivši iza sebe Nijemca Maximiliana Levyja i Novozelanđanina Simona van Velthoovena. Za Hoya je to drugo zlato u Londonu, a ukupno sedma olimpijska medalja u karijeri. Sa šest zlata je ovime postao najuspješniji britanski olimpijac. Prestigao je legendarnog veslača Stevea Redgravea.

Za drugo britansko zlato dana zaslužna je Laura Trott koja je slavila u omniumu, u kojem se bodovima vrednuje šest različitih disciplina, s time da pobjedu donosi ukupno najmanji broj bodova. Trott je završila s bodom prednosti u odnosu na Amerikanku Sarah Hammer, dok je treće mjesto pripalo Australki Annette Edmonson. Za 20-godišnju Trott je ovo drugo zlato na ovim Igrama, ali i u karijeri.

U ženskom sprintu pobjedu je odnijela Australka Anna Meares, srebro je osvojila Britanka Victoria Pendleton, a broncu Kineskinja Guo Shuang.

Velika Britanija na ovim Igrama ima već sedam zlatnih medalja u pistovnom biciklizmu, a ukupno sada na kontu ima već 22 zlata.

OI, pistovni biciklizam, keirin, muški:

  1. Hoy (VB)
  2. Levy (Njem)
  1. Van Velthooven (NZL) ...

Omnium, žene:

  1. Trott (VB) 18 bodova
  2. Hammer (SAD) 19
  3. Edmonson (Aus) 24 ...

Sprint, žene:

  1. Meares (Aus)
  2. Pendleton (VB)
  3. Shuang (Kin) ...