Veliki uspjeh
1.5k

Redaju se čestitke Amelu Tuki: Nismo ni svjesni kakve ljudine žive oko nas!

S.H.P.
Amel Tuka u Dohi (Foto: EPA-EFE)
Amel Tuka u Dohi (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je najbolji bh. atletičar Amel Tuka osvojio srebrnu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, na društvenim mrežama na sjajnom rezultatu čestitale su mu brojne poznate ličnosti.
Među njima su Mirza Teletović, Edin Džeko, Jusuf Nurkić, Olimpijski komitet BiH, Abdulah Skaka, Ibrahim Hadžibajrić, Vlada Kantona Sarajevo, Željko Komšić, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić i mnogi drugi.

"Nismo ni svjesni kakve sve ljudine žive okolo nas! Svaka ti čast prijatelju, ponosu, gazelo bosanska! Svaki nas čovjek, koji sam uspije u sportu, već je sam po sebi zlatni, a ti si to i dokazao nebrojeno puta. Bosna i Hercegovina je sretna što te ima! Bravo majstore, bravo Amel Tuka", napisao je Teletović.

Edin Džeko je na svojoj službenoj na Facebooku napisao: "Za mene si svakako zlatni. Bravo Amele. Svaka ti čast prijatelju!"

Iz Vlade Kantona Sarajevo napisali su kako je Tuka njihov ponos.

"Amel Tuka, naš ponos, osvojio je srebro u finalu Svjetskog prvenstva! Čestitke i hvala za sve što radiš za našu domovinu", stoji na Facebook stranici Vlade KS.

Iz Olimpijskog komiteta BiH čestitali su Amelu, njegovom treneru i Atletskom savezu Bosne i Hercegovine na ovom velikom uspjehu.
I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović čestitao je Amelu Tuki osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

"Upućujem iskrene čestitke Amelu Tuki na osvojenoj srebrnoj medalji na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, čime je učinio ponosnim sve nas i na najbolji način reprezentovao našu domovinu Bosni i Hercegovinu u svijetu. Ova srebrna medalja za svakog od nas ima zlatni sjaj. Rad, disciplina, upornost i vjera u sebe i pomoć Svevišnjeg, iz godine u godinu daju rezultate, koji Amela Tuku već sada čine jednim od najboljih sportista koje je naša zemlja imala", napisao je Džaferović i dodao kako mu želi sve najbolje u nastavku karijere.

Srebrna medalja koju je večeras osvojio najbolji bh. atletičar Amel Tuka "sija više nego zlato", naveo je u svojoj čestitki federalni premijer Fadil Novalić. Novalić je istaknuo da je Tuka najbolji bh. ambasador, a istu poruku imao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Povodom osvojenog drugog mjesta na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi, upućujem ti najiskrenije čestitke za tvoj izvanredan uspjeh koji nas je sve istinski obradovao. Na najbolji način si promovirao BiH, postigao lični uspjeh i pokazao kako se velikim trudom i vjerom u sebe može postići izuzetan rezultat. Želim ti dobro zdravlje i puno sreće i uspjeha na predstojećim takmičenjima kako bi nas još mnogo puta mogao obradovati sjajnim sportskim uspjesima", piše u čestitki Denisa Zvizdića.

I predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku bh. atletičaru Amelu Tuki na osvojenoj srebrenoj medalji na SP u Dohi.

"Upućujem iskrene čestitke Amelu Tuki i zahvaljujem mu što nas je sve večeras učinio ponosnim. Istrčao je fantastičnu utrku, u izuzetno snažnoj konkurenciji, i još jednom potvrdio da je svjetska klasa. Svaki uspjeh ovog vrhunskog sportiste i patriote je uspjeh cijele Bosne i Hercegovine. Obaveza države i institucija vlasti jeste da pruže značajniju podršku vrhunskim sportistima, koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u svijetu, kao što je to večeras učinio Amel Tuka, kojem želim sve najbolje u nastavku karijere", napisao je Izetbegović.

Podsjećamo, Amel Tuka je sjajnom utrkom u večerašnjem finalu bio je drugi u utrci na 800 metara i tako osvojio novu medalju za našu državu nakon uspjeha iz 2015. godine.