Sarajevo
0

Red Point najuspješniji u sportskom penjanju

Sarajevo-x.com
U organizaciji sportsko - planinarskog društva "No limit" proteklog vikenda u Sarajevu je održano Otvoreno prvenstvo u spoSrtskom penjanju. Učešće je uzelo 30 takmičara iz pet kluba koji su dolazili iz Sarajeva i Banjaluke. Kategorije su bile do 10. godina, od 11 do 13, te od 14 do 17. godina, kao i seniori. Najbolje rezultate zabilježio je sarajevski klub "Red Point".

Predsjednik i osnivač ovog kluba Adnan Ćatić za Sarajevo-x.com je rekao: "Zadovoljan sam i ponosan na uspjehe mojih članova. Od sedam muških i ženskih kategorija osvojili smo pet zlatnih i dvije srebrene medalje. Prvo mjesto osvojili su Afan Žiško, kategorija do 10 godina, Abdulah Sudžuka, kategorija od 11. do 13. godina, Nirvana Žiško, kategorija od 14. do 17. godina, te seniorke Naida Mačkić i Ajdin Hadžić. Drugo mjesto osvojili su Ajla Prnjavorac, kategorija od 11. do 13. godina i Ernad Prnjavorac, ketegorija od 14. do 17. godina. Nadam se da cu napraviti dobar tim koji će i vani granica BiH bilježiti dobre rezultate. Mi već imamo dvije medalje sa međunarodnog takmičenja u Hrvatskoj. Naime, članovi našeg kluba osvojili su zlato i bronzu u kategoriji do 14. godina".

Pored takmičenja u sportskom penjanju djeca su se okušala u slecklineu. Takmičenje se održava tako što se traka širine 3 centimetra i dužine 15 metara postavi na visinu od 1metar. Cilj je preći sa jedne na drugu stranu, što je odličan trening za ravnotežu i koncetraciju. Bio je to prvi put da se održi ovako takmičenje u našoj zemlji. Natjecanju su prisustvovali i članovi Gorske službe spasavanja koji su izveli pokaznu vježbu spasavanja u slučaju nezgode na stijeni.