sport
14

Red Bull X-Fighters: Francuz Thomas Pages pobijedio u Madridu

Klix.ba
Francuski vozač Thomas Pages pobjednik je prvog Red Bull X-Fightersa u Madridu. On je u kultnoj areni za borbu bikova Las Ventas u finalu pobijedio Japanca Taku Higashina.

Majstori FMX-a iz cjelog svijeta priredili su pravi spektakl u glavnom gradu Španije. Sinoćnji događaj bio je završni iz X-Fighters serije za 2013. godinu nakon što je takmičenje u južnoafričkoj Pretoriji, koje je trebalo biti održano u septembru, otkazano.

Pages je u Madrid došao kao vodeći u ukupnom poretku nakon što je ranije ove godine osvojio X-Fighters u Mexico Cityju i Glen Helenu u Kaliforniji.

"Ovo je više od ispunjenja sna, posebno nakon što smo ove sezone izgubili Eiga Sata. Svi smo se trudili da mu odamo počast i da ga se sjetimo svaki dan", rekao je Pages prisjetivši se svog prijatelja, Japanca Sata, koji je preminuo nakon sudara u februaru.

Pages se cijelu sezonu takmičio u dresu kojim je odavao počast Satu, a nakon konačne objave rezultata on i njegov konkurent u finalu su mahali japanskom zastavom. Na postolje se popeo i Čileanac Javier Villegas, koji je osvojio treće mjesto.

Inače, spektaklu u Madridu prisustvovalo je 23.000 gledatelja.