sport
1

Red Bull Home Run u subotu: Masovno spuštanje skijaša i snowbordera

Klix.ba
Red Bull Home Run, jedna od najuzbudljivijih utrka održat će se i ove godine na Jahorini u subotu 14. februara 2015. godine. Inače, Red Bull Home Run je masovno spuštanje skijaša i snowbordera niz planinu, a prvi takmičar koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Takmičari na startu trče 150 metara do svojih skija i bordova i počinju spust. Nagrade idu za najbržeg skijaša, snowboardera kao i za najluđi kostim. Na veliku zabavu na snijegu pozvani su, osim učesnika, svi posjetitelji planine, ali i svi oni koji vole dobru zabavu. Odmah nakon proglašenja pobjednika počinje After ski party u ciljnoj zoni kod Kolibe Hotela Termag na olimpijskoj ljepotici

Pravila koja takmičari moraju poštovati jeste da na startu trče 150 metara do svojih skija i bordova i počinju spust. Predviđeno je da svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a svaki namjerni fizički kontakt je diskvalifikacija.

Također, takmičar koji ne poštuje zacrtanu stazu je diskvalifikovan. Osim toga, zabranjeno je učešce takmičarima mlađim od 16 godina, a za takmičare mlađe od 18 godina potrebna je saglasnost roditelja. Treba naglasiti da se ne plaća učešće.

Registracija učesnika predviđena je ispred Kolibe hotela Termag od 13:00 do 15:30 sati, starta se u 16:30 sati, dok je u 17:30 proglašenje pobjednika.

Pobjednici u tri discipline najbolji skijaš, najbolji snowboarder i najbolji kostim osvajaju nagradu - vikend za dvoje u Hotelu Termag, plus ski pass.

Da bi ste se prijavili na utrku potrebno je da pošaljete e-mail na adresu [email protected] sa popunjenim sljedećim podacima. Ime, prezime, godina rođenja i disciplina (ski ili snowboard).

Više informacija možete dobiti na broj: +387 62 344 782.