|

Red Bull Air Race u 2015. godini održat će se i u Rusiji, Japanu i Mađarskoj

Red Bull Air Race u 2015. godini održat će se i u Rusiji, Japanu i Mađarskoj
0
Klix.ba
27.11.2014. u 10:00
0
komentara
0

dijeljenja
Ovogodišnja sezona najbržeg svjetskog motosporta koji je svoje brze avione, iskusne pilote i vjerne simpatizere doveo i u regiju (takmičenje održano u Rovinju), nedavno je spektakularno završena u Austriji, a Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo već je objavilo svoj kalendar za 2015. godinu. Osim pet lokacija u kojima je takmičenje održano u ovoj sezoni, u kalendar su uvrštene tri nove – Rusija, Japan i Mađarska.


Izuzetna brzina, preciznost i vještina samo su neki od pojmova koji opisuju najbrži motosport današnjice i ono što njegovi najveći protagonisti moraju posjedovati. Najbolji svjetski piloti i iduće godine zavladat će nebom osam svjetskih gradova i pokazati pravo umijeće letenja nevjerovatnim brzinama između 25 metara visokih zračnih vrata u sklopu Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva 2015.

Osim pet gradova koji su ugostili utrke u ovogodišnjoj sezoni – Las Vegas, Fort Worth, Abu Dhabi, Ascot i Spielberg – takmičenje će prvi put posjetiti japanski grad Chiba i ruski Sochi te se vratiti u Budimpeštu, gdje je utrka već nekoliko puta održana.

Svjetsko prvenstvo započet će tradicionalnim otvorenjem u Abu Dhabiju 13. i 14. februara, a završiti s finalnom utrkom 17. i 18. oktobra u Las Vegasu.

"Trudimo se takmičenje uvijek dovesti njegovim simpatizerima te sam presretan što možemo najaviti da će Red Bull Air Race u 2015. godini posjetiti i dvije nove zemlje, gdje je broj entuzijasta motosporta i obožavatelja avijacije zaista impresivan“, rekao je direktor Red Bull Air Racea na pres konferenciji održanoj u Japanu 26. novembra 2014. godine.

Naslov prvaka u 2014. godini nakon dosad najneizvjesnije sezone pripao je Britancu Nigelu Lambu, koje je titulu uzeo na domaćem terenu Austrijanca Hannesa Archa, jednog od favorita sezone.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015., kalendar:

1. Abu Dhabi, UAE (13./14. februara)
2. Chiba, Japan (16./17. maja)
3. Sochi, Rusija (30. /31. maja)
4. Budapest, Mađarska (4./5. jula)
5. Ascot, Velika Britanija (15./16. augusta)
6. Spielberg, Austrija (5./6. septembra)
7. Fort Worth, Texas, SAD (26./27. septembra)
8. Las Vegas, Nevada, SAD (17./18. oktobra)
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.