sport
0

Real ponudio Juventusu 70 miliona eura za Ibrahimovića

NINA
Slavni španski nogometni klub Real iz Madrida ponudio je novom talijanskom prvaku Juventusu fantastičnih 70 miliona eura (88 miliona dolara) za transfer njegovog napadača i reprezentativca Švedske Zlatana Ibrahimovića, prenijeli su danas švedski mediji.

"Ibrahimović je trenutno najbolji napadač u svijetu i Real ga zbog toga želi angažirati. Španci će sutra uputiti službenu ponudu", izjavio je švedskom dnevniku Goetheborg-Posten Ibrahimovićev agent Mino Rajola.

Rajola je, međutim, naveo da od tog transfera najvjerojatnije neće biti ništa budući da Juventus neće izgubiti odličnog nogometaša. "Oni ga ne žele prodati", naglasio je Ibrahimovićev agent.

Ibrahimović je prešao u Juventus prošle godine iz Ajaxa i u dresu Stare dame ove sezone je pružio sjajne partije. Jedan je od najzaslužnijih za novu titulu osvojenu dva kola prije kraja talijanskog prvenstva, uz 16 postignutih pogodaka.

S druge strane, madridski Real je ove sezone ostao bez ijednog trofeja iako u napadačkom redu "kraljevskog kluba" igraju svjetske zvijezde Ronaldo, Michael Owen i Raul.