sport
0

Real Madrid bez Del Bosquea i Hierra

Klix.ba
Vicente Del Bosque
Vicente Del Bosque
Čelnici kraljevskog kluba odlučili su da ne produže ugovor sa sadašnjim trenerom Reala Vicenteom Del Bosqueom niti sa kapitenom Fernandom Hierrom.

Slavlje za Hierra i Del Bosquea nije dugo trajalo jer je ova odluka donešena samo dan nakon što je Real osvojio špansku Primeru i manje od sedmice nakon što je u svoje redove doveo Davida Backhama.

"S vremena na vrijeme potrebno je izvršiti neke promjene, čak i u uspješnim vremenima." - jučer je izjavio Realov sportski direktor Jorge Valdano.

Realov glasnogovornik Enrique Sanchez je izjavio da je Real ponudio 52-godišnjem Del Bosqueu savjetničku poziciju koju je ovaj odbio te da Real već zna koje bi trenere doveo na Santiago Bernabeu.

Kako izvještava španski Radio Marca, najozbiljniji kandidati za mjesto novog Realovog trenera su Carlos Quieroz, pomoćni trener Manchester Uniteda i trener Porta Jose Mourinho.

Del Bosque, koji je u Real došao u novembru 1999. godine zamijenivši Johna Toschacka, jedan je od najuspješnijih trenera u historiji kluba. Otada je Del Bosque osvojio dva naslova prvaka Evrope, dva domaća prvenstva, jedan Evropski Super Kup i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo. Del Bosque nije jedini koji će otići iz Reala. Realov kapiten Fernando Hierro, čiji ugovor ističe krajem juna, također će nakon 14 sezona provedenih u kraljevskom klubu napustiti Real. Iako su mnogi očekivali da će 35-godišnjem Hierru ugovor biti produžen, Valdano je Hierru pokazao put prema izlaznim vratima.